Reiskiezer.jouwweb.nl

ATTRACTIEPARKEN

Attractieparken, ook wel pretparken, themaparken of amusementsparken genoemd, zijn amusementsoorden waar grote attracties zijn opgesteld. Meestal dien je om toegang te hebben tot een attractiepark een inkomprijs te betalen. De attracties in een attractiepark kunnen zeer uiteenlopend zijn, gaande van een sprookjestuin tot erg geavanceerde achtbanen.

Het oudste park van de wereld, Bakken, dat werd geopend in 1583? bevindt zich in Klampenborg, Iets ten noorden van Kopenhagen. Ook in Wenen bevindt zich een park dat sinds 1766 te bezoeken is, Prater.

In Nederland zijn de meeste attractieparken gebaseerd op een thema.

Denken we maar aan De Efteling, ooit begonnen als een natuurpark,  is het nu uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste attractieparken, volledig gebaseerd is op het sprookjesachtig thema. 

In Toverland staat dan weer de magie erg centraal. Dit attractiepark onderscheidt zich van de anderen doordat een belangrijk deel overdekt is waardoor zij,  alhoewel er ook buiten attractie te vinden zijn,   minder afhankelijk zijn van het weer.

Walibi Holland richt zich dan eerder op snelle en grote attracties met zijn vijf achtbanen. Het Land van Ooit richt zich dan weer eerder op de unieke formule van de kinderen zijn de baas.

Avonturenpark Hellendoorn, gelegen bij Overijssel, wordt met Halloween steeds omgedoopt tot Heksendoorn en is dan vol met halloweendecoratie en acteurs. Dit park heeft ook een outdoor waterglijbannepark, Slidepark Aquaventura/

Het attractiepark Slagharen is ooit begonnen als ponypark omdat bezoekers een pony ter beschikking kregen, maar is nu echt uitgegroeid tot een groot attractie- en vakantiepark met verschillende achtbanen en darkrides.

Een vrij uniek attractiepark, met weinig verschillende attracties, is Madurodam.  Daarnaast zijn in Nederland ook Duinrell bij Wassenaar, het familiepark Drievliet bij Den Haag en Plopsaland Indoor Coevoorden bekend.

In België zijn de twee grootste attractieparken ongetwijfeld Walibi Belgium en Plopsaland in De Panne. Nog twee belangrijke parken in België zijn Bobbejaanland en Bellewaerde. Daarnaast heeft België nog vele eerder kleinere attractieparken.

Walibi Belgium, met als mascotte zijn oranje kangoeroe, is een park met voornamelijk snelle en heftige attracties. Het park heeft vooral achtbanen en uniek, de enige houten achtbaan, De Weerwolf.

Plopsaland richt zich sterk op kleine kinderen en is bekend van de Vlaamse kinderfiguren zoals Samson en Gert, Kabouter Plop, Big en Betsy, Wizzy en Woppy. Naast Plopsaland De Panne is er ook nog Plopsa Indoor Hasselt met een overdekte oppervlakte van ongeveer 9000 m²! Ook Plopsa Coo is de moeite waard, al was het al maar voor zijn vijftien meter hoge watervallen van Coo.

Bobbejaanland is genoemd naar zijn stichter Bobbejaan Schoepen. Dit park richt zich op alle leeftijden en heeft als centrale thema het Wilde Westen.

Bellewaerde Park, bij Ieper, richt zich dan weer voornamelijk op de natuur en heeft naast grote attracties ook veel exotische dieren. Hier kan men met een treintje door een park rijden waar tijgers en leeuwen zijn.

Vermeldenswaard is zeker nog het Boudewijn Seapark. Met een toegangsticket heeft men naast toegang tot de attracties van het pretpark, waaronder een schommelschip, een carrousel, een draaimolen, een treintje en een achtbaan, ook toegang tot de verschillende shows waaronder de zeer bekende dolfijnenshow in Europa's grootste overdekte Dolfinarium.

 

Naar de website van de JulianatorenHet leukste dagje uit beleeft u bij familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn! In de meer dan 60 te gekke attracties raakt u niet uitgespeeld. En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de nieuwe show 'Jul en het magische laboratorium'. Koop online een ticket en ontvang € 2,50 korting op de reguliere toegangskaarten. BOEK NU UW GEZINSABONNEMENT VOOR 2017
Bestel dolfijne tickets met korting Naar de website van de Julianatoren Drouwenerzand

Maak een Gratis Website met JouwWeb