Reiskiezer.jouwweb.nl

NEW YORK

Een stedentrip naar New York, de grootste stad van de Verenigde Staten, is een absolute belevenis. New York biedt vele bezienswaardigheden zoals o.a. het Vrijheidsbeeld, Times Square, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Big Apple, China Town, Manhattan, Ground Zero, Central Park, Rockefeller Centre, Harlem, Wallstreet en Bryant Park

 

Times Square: Dit plein trekt veel toeristen. Er is eigenlijk niet veel bijzonders te zien, maar wat wel indrukwekkend is zijn de vele neonreclames. Daarnaast hoort Broadway ook bij Times Square. Tijdens uw stedentrip naar New York is het ook aan te raden om een voorstelling bij te wonen.

 

Central Park: Dit is de plek voor de New Yorker om heerlijk te ontspannen. Dit groene park, met een grootte van 3,5 km2, is gelegen tussen de wolkenkrabbers. In het park kunt u tennissen, skaten, paardrijen of u kunt er met het bootje het water op. Regelmatig worden er optredens in het park gehouden.

 

Ground Zero: Na de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001, waarbij het gebouw compleet verwoest werd en er duizenden doden vielen, is Ground Zero ontstaan. Er wordt nu een nieuw gebouw geplaatst, de Freedom Tower.

 

Vrijheidsbeeld: Het Vrijheidsbeeld vindt u in de haven van New York. Het 46 meter hoge beeld staat symbool voor het welkom heten van iedereen. Als de sokkel meegerekend wordt is het beeld zelfs 93 meter hoog. Als u het Vrijheidsbeeld wilt bezoeken wordt u er met een boot naartoe gebracht.

 

Brooklyn Bridge: De eerste stalen hangbrug ter wereld is de Brooklyn Bridge. Daar moet u overeen gelopen zijn tijdens uw stedentrip  in New York. De brug bestaat uit 2 delen. Het onderste deel is voor auto’s bestemd en op het bovenste deel kunt u wandelen en fietsen.

 

 

 

 

Het zal je alvast niet verbazen dat New York behoort tot de populairste citytrips van 2015 volgens De Standaard.

 

Want wie wil nu niet iconen zoals Times Square, het Vrijheidsbeeld en de Empire State Building met zijn eigen ogen zien? Verken dus de trekpleisters die deze stad te bieden heeft, maar vergeet ook zeker niet op zoek te gaan naar onbekende parels waar de échte New Yorkers hun tijd verdrijven. Als je het moeilijk hebt deze New Yorkers tegen het lijf te lopen, kunnen we je een gemakkelijke tip geven: sportwedstrijden. Omdat het zo'n grote stad is, zijn er meerdere teams per sport, wat natuurlijk ontaard in een grote verdeeldheid onder de inwoners. Ben je voor de Yankees of de Mets bij een honkbalwedstrijd? Voor de Knicks of de Nets bij basketbal? Voor de Giants of de Jets bij American Football? Voor de Rangers of de Devils bij ijshockey? Genoeg sporten en ook teams om uit te kiezen dus.

Naast deze rivaliteit, die echt eens leuk is om te zien, krijg je er bij een sportwedstrijd ook heel wat entertainment bij. Optredens van zangers, DJ's en cheerleaders moeten je opgepept krijgen voor de match die komen zal. En wees er maar zeker van dat het ze lukt!

Het is niet voor niets dat zovelen een lied hebben geschreven over deze Amerikaanse stad, gaande van Frank Sinatra en John Lennon tot Taylor Swift en Jay-Z.

 

Raak tijdens deze stedentrip New York geïnspireerd door de kunst die je onder ogen komt in de talrijke musea. Het Guggenheim Museum in de Upper East Side beschikt bijvoorbeeld over een uitgebreide collectie 20ste-eeuwse schilderkunst, en kan daarnaast uitpakken met een indrukwekkend, bijna futuristisch gebouw. Heb je altijd al 'Sterrennacht' door Vincent Van Gogh willen zien? Dan moet je naar het Museum of Modern Art. En wil je een hele dag ongestoord in een museum kunnen ronddwalen? Dan is het Metropolitan Museum of Art, ook wel het grootste museum van New York, helemaal iets voor jou. Een andere aanrader voor kunstliefhebbers is The Frick Collectie, de oogstrelende collectie van Henry Clay Frick en zijn vrouw, die gehuisvest is in een prachtig herenhuis met uitzicht op Central Park.

 En aangezien iedereen het hier willen maken als songwriter of zanger(es), is het ook zeker de moeite waard om bij een kleine concertzaal binnen te gaan. Het moeten niet altijd de grote namen zijn die op Madison Square Garden optreden, laat je eens verrassen door een opkomend talent!

Maar daarnaast raak je ook haast betoverd door de koppeltjes die hier willen genieten van wat rust en romantiek, want dat is hier allesbehalve moeilijk.

 Zet je net als hen neer voor een picknick langs het meer, vaar met een bootje over het water of laat je meevoeren door een koetsrit door Central Park. In de winter kan je het plaatje helemaal compleet maken door te gaan schaatsen in het midden van het park, onder de sterrenhemel en met de wolkenkrabbers op de achtergrond. Maar ook als je de romantiek niet wilt opzoeken, kan je een dag helemaal vullen zonder dit 341 hectare grote park in het centrum van Manhattan te verlaten. USA Today geeft zelfs aan dat het park groter is dan Monaco! Kinderen en speelse volwassenen zullen helemaal enthousiast worden van een ritje op de oude carrousel en van een bezoek aan de Central Park Zoo, die vooral bekend is geworden als de zoo waar Marty de zebra, Gloria het nijlpaard en Alex de leeuw uit ontsnapten voordat ze naar het eiland Madagascar vaarden. Je kunt het hier natuurlijk ook rustiger aanpakken en voor de klassiekers gaan, zoals een wandeling door de bossen en de tuinen. Zet je ondertussen eens neer op een bankje en zie de stoet aan New Yorkers voorbijkomen, die voor hun dagelijkse work-out naar Central Park komen om te joggen, fietsen of skeeleren.

Of misschien ben je een leek maar vind je een bezoek aan Broadway nu eenmaal horen bij een uitstap naar New York.

 Wat het ook zij, het bijwonen van een musical mag niet ontbreken tijdens citytrips in New York. Laat je tijdens je keuze inspireren door de films, en zing stilletjes mee met de liedjes van Mamma Mia!, Chicago of Aladdin. Een van de meest beroemde musicals is ongetwijfeld The Lion King. John Lennon schreef ontroerende, opwekkende en vooral memorabele nummers, die het verhaal van Simba perfect aanvullen. Zie je de dieren van de tekenfilm niet meteen tot leven komen op het podium? Dan heb je de geweldige kostuums van deze musical nog niet gezien!

Ook talrijke series hebben hun stempel gedrukt op de stad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen tijdens hun citytrip New York op zoek gaan naar het appartement van Monica en Rachel uit Friends of een pintje gaan drinken in MacClaren's Pub (die eigenlijk McGee's Pub heet) in de stijl van How I Met Your Mother!

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
GaSamen naar Parijs (of New York) Hoteldeal.nl - Altijd de beste deals!
Stedentrips Barcelonareizen Lissabonreizen
Madridreizen Krakaureizen Milaanreizen Stedentrips
UwStedentrip.nl
Vakantie appartementen Budapest Underguide