Reiskiezer.jouwweb.nl

ANDORRA

 

 

Andorra staat synoniem aan romaanse kunst.

Zowat 40 kerken en vele bruggen uit de middeleeuwen liggen verspreid over de talrijke valleien liggen  in Andorra;

In karakteristieke bergdorpjes kun je prachtige romaanse kerkjes terugvinden. Een van de meest authentieke dorpen van Andorra is LLORTS met alleen maar traditionele Andorrese huizen en zijn prachtig romaanse kerkje. Breng zeker een bezoek aan deze   karakteristieke bergdorpjes.

In andere steden van Andorra zijn interessante bezienswaardigheden te bezoeken zoals het miniatuurmuseum in Ordino. Breng zeker een bezoek aan dit unieke miniatuurmuseum met zijn miniaturen op een schaal  van 1:300.

De hoofdstad Andorra la Vella staat bekend als belastingparadijs. je kan er dan ook zeer goed winkelen. Elektronische en luxe goederen hebben van Andorra la Vella één groot warenhuis gemaakt. In het centrum vind je het oude gedeelte, Barri Antic genaamd, met kasseiweggetjes, smalle straatjes en oude huizen.

Je kunt ook heerlijk relaxen in een van de ontspanningsoorden zoals Caldea. Je kunt er genieten van sauna’s en van de heilzame werking van zwavelrijk thermaal water in koud- en warmwaterbaden.

Wandelen, fietsen, bergbeklimmen, skiën

Het schitterende landschap van Andorra is een belangrijke bezienswaardigheid. In de zomer kun je heerlijk wandelen, fietsen of mountainbiken door bergen en groene valleien. In de winter kun je uitstekend skiën of snowboarden op de besneeuwde bergtoppen. Het aantal kilometers aan wandelpaden is enorm. Zo vind je bijvoorbeeld in het natuurpark Valls del Comapedrosa een groot netwerk van wandelpaden en berghutten. Je kunt hier gratis in overnachten zodat je meerdaagse wandeltochten kunt maken.
Door Andorra lopen ook verschillende fietsroutes, vooral mountainbiking is erg populair in Andorra. In veel dorpen kun je een mountainbike huren en zijn er fietsroutes te verkrijgen. Ondanks het ruige landschap zijn er routes voor zowel gevorderde als beginnende mountainbikers. Ook kun je bergbeklimmen en abseilen in Andorra.

In de winter verandert Andorra in een wit landschap met uitstekende mogelijkheden voor een skivakantie. De bekendste skigebieden zijn Ordino-Arcalis, Grau Roig, Soldeu-el Tarter en Pas de la Casa. Er zijn uitdagende pistes van ruim 280km te vinden, voor zowel de beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders..