Reiskiezer.jouwweb.nl

AMSTERDAM

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Qua inwoners, zo'n 800.000, is zij de grootste stad van Nederland. In het Amsterdams wordt de stad Mokum genoemd, wat afkomstig is uit het Jiddisch. Zij dankt haar naam aan de ligging bij een dam in de Amstel die ergens in de dertiende eeuw werd aangelegd.

Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland, in het westen van Nederland, aan de monding van de Amstel en de IJ. De haven van Amsterdam is via het Noorzeekanaal verbonden met de Noordzee.

 De binnenstad van Amsterdam is opgesplitst in ongeveer 90 eilanden. AMSTERDAM telt zo'n 1500 bruggen en viaducten waarvan een goede 250 in de binnenstad.

De meeste mensen die  op stedentrip  gaan naar Amsterdam denken vaak dat de Nederlandse hoofdstad niet meer te bieden heeft dan de Walletjes  en leuke coffeeshops. Niets is minder waar! Amsterdam is een stad die meer fietsen telt dan inwoners, meer grachten heeft dan Venetië en van alle steden per vierkante meter de meeste musea heeft! Wij durven zeker te stellen dat Amsterdam behoort tot de tien beste Europese reisbestemmingen, dit dankzij de wel zeer fotogenieke kanalen en kanaaltjes, de kilometerslange fietspaden en de machtige gastronomie die ze rijk is. Amsterdam voelt trouwens aan als een zeer gezellig stadje. We durven te stellen dat het nergens anders zo gezellig en sfeervol is dan in het Nederlandse Amsterdam!

De plaatselijke bevolking noemt Amsterdam soms ook wel met zijn Hebreeuwse naam, kleine Mokum. In Amsterdam is een local zeker en vast niet altijd een Nederlander, want hier wonen en leven de meest verschillende nationaliteiten van heel de wereld. In de enorme waaier van verschillende mogelijkheden kun je trouwens die diversiteit gemakkelijk terugvinden. Ga maar eens watertrappen op de grachten, Madame Tussauds museum gaan bezoeken, bier gaan proeven en de beroemde Brouwerij De Prael, gaan varen op de grachten of ...

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Amsterdam niet onveilig, integendeel. Amsterdam behoort tot de veiligste steden van Europa en dat komt door het extra cameratoezicht en de verhoogde veiligheid op het openbaar vervoer waardoor de criminaliteitscijfers erg laag liggen. Het zal je misschien verbazen maar Amsterdam is een erg groene stad! En vanuit de binnenstad ben je ook in een mum van tijd met het openbaar vervoer aan het strand van de populaire badplaatsen zoals Bloemendaal aan Zee of Zandvoort!

Leuke wijken in Amsterdam zijn onder andere de Jordaan, de Baarsjes en de Pijp. In deze laatste wijk kun je ook naar de gezellige Albert Cuypmarkt gaan. Toch moet je de typische Amsterdamse wijken even laten voor wat ze zijn want de  buurten  Oost en Noord zijn ook zeker de moeite waard! In Oost moet je zeker de mooie groene parken vereren met je bezoek. Een erg leuke markt is de Dappermarkt.

Voor de Belgen onder de lezers, maar uiteraard ook de Nederlanders, ga ook eens naar de grote molen van Brouwerij ‘t IJ, waar je leert dat Amsterdams bier best lekker is. Om naar Noord te gaan neem je best het gratis pontje vanaf het Centraal Station. Leuke festivals, hippe restaurants, de grote vlooienmarkt en de IJ-hallen zijn fantastische zaken om te bezoeken.

Amsterdam telt ook een massa musea, waarschijnlijk meer dan eender welke stad. Breng een bezoek aan het Van Goghmuseum, het Rembrandthuis, het Tulpenmuseum, het Brillenmuseum, het Scheepvaartsmuseum of ... het Anne Frank museum. Dit museum is een must voor wie Amsterdam bezoekt! Hier kun je met eigen ogen zien waar het jonge Joodse meisje Anne Frank verstopt was tijdens de tweede wereldoorlog en haar dagboek schreef.

Ook het Amsterdams dierentuin  Artis is meer dan een bezoekje waarde! Wandel hier tussen de grappige aapjes en leer de leuke zeehondjes kennen! De oudste dierentuin van Nederland telt meer dan 1400 diersoorten.

Ook Nemo is meer dan een bezoekje waard: een wereld vol wetenschap en technologie waar je alles op een speelse manier te weten kunt komen over elektriciteit en fysica.

Het Amsterdamse Bos biedt je aan het eind van de Bosbaan Boerderij Meerzicht waar je geweldig lekkere pannenkoeken kunt smullen. In hetzelfde bios vind je de Ridammerhoeve, een geitenboerderij waar je kunt genieten van kuikentjs, hangbuikzwijntjes, lammetjes en geitjes die je zelf mag voeden!

In het Oostelijk havengebied ligt een spectaculaire knalrode brug die metershoog in de lucht kronkelt in de vorm van een slang! De moeite van een bezoekje waard! 

Amsterdam heeft ook vele leuke plekjes die je een mooi panoramisch uitzicht bieden: op het dak van Nemo, een soort van zinkend schip, op de zevende verdieping van de Openbare Bibliotheek, vanuit de SkyLounge van het hotel Double Tree by Hilton, of in de Kalvertoren, gelegen in het hartje van centrum Amsterdam...

En o ja, ga ook eens winkelen in de P.C.Hooftstraat, de bekendste winkelstraat waar alle grote merken gevestigd zijn en vele bekende Nederlanders hun inkopen komen doen!

Wil je de raamprostituees eens aan het werk zien? Maak een ommetje langs De Wallen, ook wel bekend als "the red light district"

En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden zoals de Nieuwe Kerk, Oude Kerk, Rijksmuseum,  grachtengordel, Begijnhof, Paradiso, Melkweg, Damrak,  Stedelijk museum, de rondvaarten, het Waterlooplein , het Vondelpark, het koninklijk Paleis op de Dam en nog veel meer!

U zult zich niet vervelen in Amsterdam!

Hieronder kun je een aanbod van reisbureaus vinden die gespecialiseerd zijn in een stedentrip naar AMSTERDAM!

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
GaSamen naar Parijs (of New York) Hoteldeal.nl - Altijd de beste deals!
Stedentrips Barcelonareizen Lissabonreizen
Madridreizen Krakaureizen Milaanreizen Stedentrips
UwStedentrip.nl
Vakantie appartementen Budapest Underguide

Maak een Gratis Website met JouwWeb